25 noiembrie 2009

Furnica si omida (crisalida) , fabula de Esop

5 comments
Pe cand alerga vioaie in lumina soarelui , cautand ceva de imbucat , o furnica a dat peste o omida ( crisalida) pe cale de a se schimba in fluture.Omida si-a miscat coada si , in acest fel ,a atras atentia furnicii , care si-a dat dintr-o data seama ca este in prezenta a ceva viu.

“Biata , firava creatura !” a exclamat , plina de dispret , furnica , “ce soarta amara te asteapta ! In timp ce eu ma pot misca incolo si incoace , dupa cum imi doresc , si ma pot catara , daca mi-e pofta , chiar si in cel mai inalt copac , tu ramai prizoniera a corpului tau ,a gogoasei tale , avand numai putinta de a misca din coada.” Omida a auzit aceste cuvinte , dar nu a dat nici un raspuns.

Cateva zile mai tarziu , gogoasa crisalidei a ramas goala . Nedumerita , intrebandu-se unde a disparut omida de acolo , furnica a fost , la un moment dat , umbrita si descumpanita de aripile imense ale unui frumos fluture care zbura deasupra ei .

“Uita-te la mine ,” a spus fluturele , “ tu , biata si firava creatura ! Lauda-te acum cu puterea ta de a te misca si catara.”Dupa ce a zis cuvintele acestea , fluturele s-a inaltat in aer si , purtat de adierea vantului de vara , a iesit din vederea furnicii pentru totdeuna.

Morala : “Aparentele sunt inselatoare”.

Copyright © freelancergabe2@yahoo.com . 2009
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

5 comentarii:

  1. ppppppppppppppplllllllllllllllliiiiiiiiiiiiccccccccccctttttttiiiiiiiiiiisssssssssiiiiiiiiitttttttttttoooooooooooorrrrrrrrr

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc celui ce a postat-o si sa stiti pt cultura voasta fraierilor sau fraierelor de mai sus care ati raspuns,pot sa va spun sa sunteti prosti/proaste!!!!!!Este una dintre cele mai frumoasa fabule!Dar cred ca nici macar nu stiti ce este o fabula!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bn,am gresit unele cuvinte de mai sus la care am raspuns dar nu conteaza,pt ca tot fraieri/fraiere ati ramas!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts