Vantul si soarele - Fabula de Esop

Vantul si soarele se certau asupra cui dintre ei este mai puternic.Deodata , cei doi au zarit un calator venind pe un drum , iar soarele i-a spus vantului :"Cred ca am gasit un mijloc prin care sa stabilim cine dintre noi are dreptate.Care dintre noi doi reuseste sa il faca pe calator sa isi scoata mantia , va fi considerat mai puternic.Incepe tu."

Soarele s-a dat deoparte , in spatele unui nor , iar vantul a inceput sa sufle cat putea mai tare asupra calatorului.Insa , cu cat mai mult batea vantul in om , cu atat mai tare acesta isi strangea mantia in jurul trupului sau.In cele din urma , cuprins de disperare , vantul a renuntat.Apoi , soarele a iesit din nori si si-a trimis din plin razele peste calator , care , gasind in curand ca era prea cald pentru a merge astfel pe jos , si-a dezbracat mantia.

Bunatatea are un efect mai mare decat severitatea.

Copyright © freelancergabe2@yahoo.com . 2010

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu