Bufonul si taranul - Fabula de Esop

La un balci de la tara si-a facut aparitia un bufon care a facut toata lumea sa rada in hohote prin felul in care imita vocile si ragetele animalelor.El si-a incheiat spectacolul cu un guitat atat de asemanator cu cel al unui porc , incat spectatorii s-au gandit ca are ascuns un godac in spatele scenei.Un taran care statea in primele locuri s-a ridicat insa in picioare si a anuntat cu iritare :
"Credeti voi ca in acest fel guita cu adevarat un porc ? Nu este deloc asa.Asteptati pana maine si am sa va arat eu cum se face."
Oamenii au ras de el dar , a doua zi , taranul si-a facut aparitia pe scena si a inceput sa guite atat de urat incat spectatorii l-au fluierat , l-au huiduit si au aruncat cu pietre in el pentru a-l face sa termine odata.
"Voi, prostilor " , a strigat indignat taranul , "uitati-va pe cine l-ati fluierat " , si a scos din san la iveala un mic purcel pe care il piscase pana atunci de ureche pentru a-l face sa guite.

Morala : "Adeseori oamenii aplauda o imitatie si huiduie un lucru adevarat."


Postari asemanatoare in blogul "Povesti pentru copii" :

Gastele-Fabula de Alexandru Donici

Povestea celor trei purcelusi

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu