Burta si partile corpului - Fabula de Esop

Intr-o buna zi , partile corpului s-au gandit ca ele fac toata treaba , iar burta nu face altceva decat sa infrupte din mancare.Asadar , ele au tinut un sfat si , dupa lungi si furtunoase discutii , au hotarat sa inceteze sa mai munceasca pana cand burta nu va pune si ea umarul la treaba.

Mainile nu au mai vrut sa apuce mancarea , iar gura a refuzat sa se mai deschisa pentru a o primi , asa ca dintii nu au mai avut nimic de facut. Dupa o zi , doua , partile corpului au descoperit insa ca nu se simt deloc bine : mainile se miscau mult mai greu , gura era uscata , in vreme ce picioarele nu mai putea sa reziste sub greutatea intregului trup.

In acest fel, partile corpului au aflat ca pana si burta , tacuta dar sarguincioasa , face o treaba necesara pentru corp si si-au dat seama ca ele trebuie sa munceasca impreuna daca vor ca trupul sa ramana mereu intreg si sanatos.


Alte fabule de Esop in blogul "Povesti pentru copii" :

Lupul in blana de oaie - Fabula de Esop

Gasca cu ouale de aur - Fabula de Esop

Un clopotel pentru pisica , fabula de Esop

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu