Creier de magar - Fabula de Esop

Intr-o zi , leul si vulpea au pornit impreuna la vanatoare.Nu au avut noroc insa sa le iasa nici o prada in cale , asa ca vulpii i-a venit o alta idee despre cum ar putea sa isi pranzul in acea zi.Ea l-a sfatuit pe leu sa ii trimita magarului un mesaj in care sa ii spuna ca isi doreste sa faca o alianta dintre familia lui regala si cea a urecheatului.

Magarul , incantat de sansa de a putea avea o astfel relatie cu regele animalelor , nu a stat mult pe ganduri si a sosit degraba sa il intalneasca pe leu.La vederea magarului, leul a sarit imediat asupra lui si l-a sfartecat , dupa care i-a spus vulpii : " Avem cu ce ne ospata astazi.Ai grija de magar cat trag un pui de somn si nu care cumva sa iei vreo inghititura din el ca va fi vai de tine ".

Leul a plecat in culcusul sau , iar vulpea s-a pornit sa astepte.Au trecut doua , apoi trei ceasuri , iar leul nu isi mai facea aparitia.Pofticioasa si hamesita de foame , vulpea nu a mai rezistat si s-a infruptat din creierul magarului.

Imediat ce a revenit , leul a observat lipsa creierului si a strigat cu un glas tunator : :
"Ce ai facut cu creierul magarului ?"
"Creier , maiestate ? Nu a avut nici o farama , caci altfel nu cadea atat de usor in capcana dumitale !"

Morala : Istetimea gaseste intotdeuna un raspuns.


Alte fabule despre magar din blogul "Povesti pentru copii" :

Magarul , cocosul si leul

Magarul si calul

Magarul , vulpea si leul

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu