23 iulie 2011

Leul , vulpea si magarul - Fabula de Esop

2 comments
Leul , vulpea si magarul se intelesesera sa se faca tovarasi la vanatoare.Dupa ce au prins o mare prada , la intoarcerea din padure , leul i-a cerut magarului sa imparta vanatul in cate o portie potrivita fiecaruia din cei trei parteneri.

Magarul a impartit cu grija prada in trei parti egale si le-a cerut , cu modestie , celorlalti doi sa isi aleaga portia dorita.Manios, leul s-a repezit asupra magarului si l-a mancat intr-o clipita.Apoi, i-a spus vulpii sa imparta ea vanatul intre ei doi.

Vulpea a asezat cea mai mare parte a prazii intr-o gramada uriasa si si-a oprit pentru ea doar o imbucatura.Multumit , leul i-a zis :"Cine te-a invatat , draga mea , minunata arta a impartirii ? Hei , esti perfecta cand faci o astfel de treaba !" Vulpea i-a raspuns : "Am invatat de la magar , din soarta lui nefericita ".

Morala : Fericit este omul care invata din nenorocirile altora.Articole asemanatoare in blogul "Povesti pentru copii" :


Magarul , vulpea si leul – Fabula de Esop

Leul la vanat - Fabula de Alexandru Donici

Vulpea si calul - Poveste de fratii Grimm
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

2 comentarii:

  1. Asta nu e fabula...e rezumat mai mult..sau povestire...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta este una din fabulele originale ale lui Esop, din creatia caruia s-au inspirat Kralov, Tolstoi, Donici si chiar La Fontaine. De altfel, potrivit definitie, fabula poate fi atat in versuri, cat si in proza (povestire, cum ii spui tu).

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts