Liliacul , pasarile si animalele - Fabula de Esop


Un mare razboi era pe cale sa inceapa intre regatul pasarilor si cel al animalelor.Atunci cand bataioasele vietuitoare au pornit sa se inroleze in cele doua armate , lilacul a cazut pe ganduri, nestiind carei ostiri sa i se alature.

Pasarile au trecut prin preajma casei sale si i-au strigat din vazduh : "Haide , vino cu noi ! " .Liliacul a ezitat putin , dar le-a raspuns : "Nu pot.Eu sunt un animal ".

Ceva mai tarziu, cateva animale au trecut pe sub locul unde isi avea salasul , au privit in sus catre el si l-au indemnat : "Vino cu noi".Din nou , liliacul a sovait o vreme , si apoi le-a spus :"Nu pot veni.Eu sunt o pasare ".

Din fericire, in ultimul moment , s-a semnat un tratat de pace si razboiul nu a mai avut loc , asa ca liliacul s-a dus la pasari , vrand sa se bucure alaturi de ele de fericitul eveniment.Suparate, pasarile au vrut sa se ia la harta cu el, iar liliacul a scapat ca prin minune , dand din aripi cat a putut de tare.
Cu inima inca tresaltand de teama, s-a indreptat catre regatul animalelor , dar a trebuit sa isi ia si de aici zborul fara nici un preget , pentru a nu fi sfasiat de manioasele fiare .
"Ah " , isi spuse liliacul , "acum imi dau seama " :

"Cel care nu este nici intr-un fel , nici intr-altul , nu are cum sa aiba prieteni."

Alte fabule de Esop pe blogul "povesti pentru copii" :

Un clopotel pentru pisica , fabula de Esop

Jupiter si maimuta , fabula de Esop

Furnica si omida (crisalida) , fabula de Esop

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu