Pisica transformata intr-o fata - Fabula de Esop

Se poate ca o creatura de pe pamant sa isi schimbe felul de a fi ? Ei bine, aceasta chestiune a devenit , odata , subiectul unei certe infocate intre zei.
Jupiter a zis ca se poate , dar Venus nu era de acord cu lucrul asta.Pentru a se convinge , Jupiter a transformat o pisica intr-o fata si a dat-o in casatorie unui tanar barbat.Nunta a avut loc ca de obicei, iar cei doi miri stateau multumiti la masa inchinata cununiei lor , bucurandu-se de bucate si de oaspeti.
"Vezi " , a spus Jupiter , "cat de binecrescut se poarta mireasa .Cine ar spune ca pana ieri nu a fost decat o pisica ? Iata ca felul ei de a fi s-a schimbat !"
"Asteapta un minut ", i-a raspuns Venus, si a facut sa apara un soricel in mijlocul incaperii in care avea loc nunta.Fara a mai sta pe ganduri, mireasa a sarit dupa el , incercand sa il prinda in dinti.
"Sper ca te-ai convins " , a spus Venus :

" Felul de a fi a unei creaturi iese in totdeuna la iveala".

Subiecte asemanatoare in blogul "Povesti pentru copii" :

Un clopotel pentru pisica , fabula de Esop

Pisica slaba si pisica grasa - O poveste din Panciatantra

Soarecele si pisica , fabula de Grigore Alexandrescu

freelancergabe2

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu