30 ianuarie 2013

Pasararul, potarnichea si cocosul – Fabula de Esop

1 comment
Pasararul era cat pe ce sa se aseze la masa pentru a gusta dintr-o mancare de verdeturi cand un prieten i-a facut o vizita neasteptata. Capcana lui pentru pasari era goala si, pentru a-si ospata asa cum se cuvine amicul, se hotari sa omoare o potarniche pestrita, pe care o imblanzise pentru a-i sluji drept momeala in prinderea altor pasari.

Potarnichea s-a rugat insa din rasputeri pentru a-si salva viata:”Ce ai sa te faci fara mine atunci cand o sa-ti intinzi plasele menite a captura alte inaripate? Cine iti va mai ciripi la culcare si va mai chema spre capcanele tale vreun stol de potarnichi?”

Pasararul s-a induplecat sa crute potarnichea si s-a decis sa aleaga pentru pranz un cocosel  grasut caruia tocmai incepuse sa ii creasca creasta. Cocosul l-a mustrat pe un ton tanguitor pe pasarar zicand:”Daca ma vei omori, cine iti va mai vesti sosirea zorilor? Cine te va mai trezi pentru a-ti face treburile zilnice sau te va mai anunta dimineata ca trebuie sa mergi pentru a vedea ce pasari ai prins in plase?”

 Pasararul i-a raspuns:”Ceea ce spui e cat se poate de adevarat. Esti cea mai de seama pasare in a anunta timpul zilei. Dar mie si prietenului meu ne trebuie o friptura la masa!”

Morala: Necesitatea nu tine cont de reguli.


Articole asemanatoare in blogul „Povesti pentru copii”:

Nastratin Hogea si casa plina | Nazdravaniile lui Nastratin Hogea

Magarul , cocosul si leul – Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

Un comentariu:

Popular Posts