Ursul si cei doi calatori – Fabula de Esop

Doi oameni calatoreau linistiti impreuna atunci cand un urs le-a aparut pe neasteptate in cale. Unul dintre ei s-a catarat degraba intr-un copac, ascunzandu-se printre ramurile acestuia.

Cel de-al doilea, vazand ca e pe cale sa fie atacat, s-a aruncat la pamant iar, dupa ce ursul a ajuns la el si a inceput sa il miroase din cap pana in picioare, si-a tinut respiratia, prefacandu-se din rasputeri ca este mort.

Ursul a plecat curand de acolo, intrucat se spune ca nu se atinge niciodata de un trup neinsufletit. Dupa ce s-a asigurat ca fiara a ajuns departe, celalalt calator a coborat din copac si si-a intrebat in gluma prietenul ce ii spusese la ureche ursul.

Tovarasul sau i-a raspuns:”Mi-a dat un sfat bun! Sa nu calatoresc niciodata alaturi de un prieten care e gata sa ma paraseasca atunci cand se apropie un pericol”.

Morala: Necazurile pun la incercare sinceritatea prietenilor.

Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

BOURELUL SI URSUL-poveste de Fratii Grimm

Ursul si vulpea – Fabula de Esop

Maimutele si cei 2 calatori , fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 comentarii:

  1. Prima data am ascultat povestioara asta de la invatatorul meu in clasa I.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca ai amintiri placute despre aceasta fabula, la fel cum sper ca unii dintre copii care vor ajunge pe blogul meu sa invete cate ceva porinind de la ea

    RăspundețiȘtergere