Zgarcitul - Fabula de Esop

Un om zgarcit a vandut tot ce avea si si-a cumparat o bucata mare de aur, pe care a ascuns-o sub pamant, langa un zid vechi si naruit. Indiferent ce avea de facut, in fiecare zi isi facea drum pe acolo, pentru a verifica daca a lui comoara era inca in ascunzatoare.

Unul din servitorii sai a vazut cat de des se ducea omul cel zgarcit in preajma vechiul zid, si si-a pus in gand sa afle despre ce era vorba. In cele din urma, si-a dat seama ca este vorba despre o comoara secreta, asa ca sapat in acel loc, a gasit bucata de aur si a furat-o.

In urmatoarea sa vizita la zidul ce statea sa se darame, zgarcitul a descoperit groapa goala, si a inceput sa isi smulga parul din cap si sa se vaiete in gura mare. Un vecin, vazandu-l coplesit de suparare si afland ce i se intamplase, i-a spus:"Nu te mai plange atata! Du-te si cauta o piatra mare, aseaz-o in groapa si inchipuie-ti ca aurul tau este in continuare acolo. Pentru tine va fi acelasi lucru, intrucat, chiar si atunci cand ai avut aurul in aceasta groapa, nu te-ai folosit in nici un fel de el".

Morala: Bogatia nefolosita este ca si inexistenta.


Articole asemanatoare in blogul "Povesti pentru copii":

Greierele si furnica , fabula de Esop

Gasca cu ouale de aur - Fabula de Esop

Zgarcitul si invidiosul , fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Un comentariu:

  1. bv.asta este blogul tau?vreau sa colaboram.am si eu un sit si un blog cu trafic destul de mare dar nu conteaza asta .ma preocupa fotografia si editarea video(am si o firma)studiou).mi-ar placea sa colaboram.cand te plictisesti uite aici http://voreldelag1.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere