28 ianuarie 2013

Zgarcitul - Fabula de Esop

1 comment
Un om zgarcit a vandut tot ce avea si si-a cumparat o bucata mare de aur, pe care a ascuns-o sub pamant, langa un zid vechi si naruit. Indiferent ce avea de facut, in fiecare zi isi facea drum pe acolo, pentru a verifica daca a lui comoara era inca in ascunzatoare.

Unul din servitorii sai a vazut cat de des se ducea omul cel zgarcit in preajma vechiul zid, si si-a pus in gand sa afle despre ce era vorba. In cele din urma, si-a dat seama ca este vorba despre o comoara secreta, asa ca sapat in acel loc, a gasit bucata de aur si a furat-o.

In urmatoarea sa vizita la zidul ce statea sa se darame, zgarcitul a descoperit groapa goala, si a inceput sa isi smulga parul din cap si sa se vaiete in gura mare. Un vecin, vazandu-l coplesit de suparare si afland ce i se intamplase, i-a spus:"Nu te mai plange atata! Du-te si cauta o piatra mare, aseaz-o in groapa si inchipuie-ti ca aurul tau este in continuare acolo. Pentru tine va fi acelasi lucru, intrucat, chiar si atunci cand ai avut aurul in aceasta groapa, nu te-ai folosit in nici un fel de el".

Morala: Bogatia nefolosita este ca si inexistenta.


Articole asemanatoare in blogul "Povesti pentru copii":

Greierele si furnica , fabula de Esop

Gasca cu ouale de aur - Fabula de Esop

Zgarcitul si invidiosul , fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

Un comentariu:

  1. bv.asta este blogul tau?vreau sa colaboram.am si eu un sit si un blog cu trafic destul de mare dar nu conteaza asta .ma preocupa fotografia si editarea video(am si o firma)studiou).mi-ar placea sa colaboram.cand te plictisesti uite aici http://voreldelag1.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts