Animalele lui Dumnezeu si animalele dracului - Poveste de Fratii Grimm

Domnul Dumnezeu crease toate animalele, si il alesese drept caine de paza pe lup, uitand cu totul de tap. Dracul atata astepta, si a dat nascarii niste tapi cu o minunata si lunga coada. Atunci cand mergeau la pascut, acestia obisnuiau sa isi prinda cozile in maracinisuri, iar dracul avea mult de treaba pentru a le scoate de acolo. Acest lucru l-a infuriat atat de tare, la un moment dat, pe diavol, incat s-a hotarat sa le scurteze cozile. Zis si facut.

A trecut o vreme, insa Dumnezeu a observat ca aceste animale rodeau si distrugeau lastarii pomilor si viilor, nelasand nimic roditor in urma lor. Acest lucru l-a suparat atat de tare incat si-a chemat lupii si le-a poruncit sa sfasie caprele si tapii ori de cate ori dadeau de acestea creaturi.

Atunci cand dracul a bagat de seama ce se intampla, a mers in fata tronului lui Dumnezeu si i-a reprosat; "Animalele mele sunt omorate de Tine!" Domnul l-a intrebat de ce nascocise niste creaturi atat de paguboase, iar Diavolul i-a raspuns ca nu avusese incotro, pentru ca gandurile sale nu puteau fi decat foarte rele, si ca se va achita de acest lucru atunci cand frunzele tuturor stejarilor vor cade peste pamant.

Dumnezeu i-a spus insa: "In biserica mea din Constantinopol, este un inalt si batran stejar ce nu isi leapada niciodata frunzele."

Strabatut de o mare manie, dracul a plecat din fata Domnului si a pornit a cauta acel copac, insa intre timp, trecusera sase luni, si toti stejarii erau din nou impodobiti cu frunze.

Furios pentru ca pierduse pariul cu Dumnezeu, dracul o scos ochii tuturor tapilor, punand in loc proprii sai ochi. Din aceasta pricina, toti tapii au ochi de diavol, cozile lor sunt tare scurte, iar dracul apare de multe ori sub infatisarea lor.


Articole din acelasi domeniu pe blogul "Povesti pentru copii":

Cenusareasa - Poveste de Fratii Grimm (I)

Cei sapte corbi - Poveste de Fratii Grimm

Cheia de aur - Poveste de Fratii Grimm

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Un comentariu: