Broasca si boul - Fabula de Esop

"Vai, taticule," i-a spus o broscuta unui mari broaste asezata pe malul apei, "am vazut un monstru atat de inspaimantator! Era mare cat un munte, cu coarne pe cap, si o coada lunga, lunga, si avea copitele despartite in doua!"

"Liniste-te, copile, stai cuminte," i-a zis broscoiul, "ce ai zarit nu era decat boul alb al taranului. Si, daca stai bine sa te gandesti, nici nu este chiar asa de mare. Poate putin mai inalt decat mine, dar pot cu usurinta sa ii egalez marimea, ai sa vezi." Broasca a inceput sa traga aer in piept si sa se umfle, sa se umfle si iar sa se umfle. "Era asa de mare?" a intrebat ea.

"Ah, mult mai mare de atat," i-a raspuns broscuta.

Din nou a inceput broasca sa traga aer in piept, si sa se umfle, sa se umfle, si iar sa se umfle. Apoi si-a intrebat iarasi copilul daca boul era la fel de mare ca si ea.

"Si mai mare, taticule, si mai mare," s-a facut auzit raspunsul.

Broasca a continuat sa traga aer in piept, sa se umfle, sa se umfle, si iar sa se umfle. La un moment dat a zis: "Sunt sigura ca nu putea sa fie atat de mare ca mine," dupa care, “bum!”, a explodat!

Morala: Orgoliul nemasurat te impinge spre propria-ti distrugere.


Articole din acelasi domeniu in blogul “Povesti pentru copii”:

Baietii si broastele – Fabula de Esop

Broasca saltareata din tinutul Calaveras in limba engleza

Iepurele si broasca testoasa - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Un comentariu: