15 februarie 2013

Cainele si bucatarul – Fabula de Esop

Leave a Comment
Un om bogat a pus la cale o mare petrecere, la care a invitat numerosi prieteni si multe cunostiinte. Cainele sau a profitat de ocazie pentru a-l chema la el acasa pe un catel strain, vechi amic de-al sau, zicandu-i, “Stapanul meu da o mare chermeza si, intotdeuna dupa un astfel de eveniment, ramane o multime de mancare. Vino si ia masa cu mine in aceasta seara.”

Catelul si-a facut aparitia la ora stabilita si, vazand nemaipomenitele pregatiri facute in vederea ospatului, s-a bucurat peste poate in inima sa, “Ce bine o sa ma simt! Nu te intalnesti in fiecare zi cu un noroc ca asta. Voi avea grija sa mananc atat de mult incat sa imi ajunga si pentru astazi si pentru maine.”

In vreme ce se bucura astfel, si dadea din coada pentru a-i dovedi prietenului sau placerea pe care i-o facea aceasta vizita, bucatarul l-a vazut dand tarcoale vaselor sale cu mancare, asa ca l-a prins de labele din fata si de cele din spate, si l-a aruncat fara nici un fel de menajament pe fereastra.

Catelul s-a lovit rau de pamant si, schiopatand, a inceput a schelalai amarnic. Strigatele sale jalnice i-au atras repede pe alti caini de pe strada, care au venit pana la el si l-au intrebat cat de buna fusese masa unde se nimerise sa fie invitat. El le-a raspuns, “Pai, ca sa fiu sincer, am baut asa de mult vin incat nu imi amintesc nimic. Nici macar nu stiu cum am iesit din casa.”

Morala: Cei care intra pe usa din spate nu trebuie sa se planga daca sunt aruncati afara pe fereastra.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Alamarul si cainele sau - Fabula de Esop

Cainele si umbra lui - Fabula de Esop

Motanul si bucatarul - Fabula de Ivan Andreevici Krâlov
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts