Cainele, cocosul si vulpea – Fabula de Esop

Un caine si un cocos, fiind prieteni la catarama, s-au inteles sa calatoreasca impreuna. Odata cu venirea noptii, si-au gasit adapost intr-o padure deasa. Cocosul s-a catarat pe una din ramurile unui copac, iar cainele si-a facut culcus intr-un trunchi gol pe dinauntru.

La venirea diminetii, cocosul a cantat de cateva ori, asa cum obisnuia sa faca in fiecare zi. O vulpe l-a auzit si, gandind sa se infrupte din el la micul dejun, s-a asezat sub crengile copacului in care se suise pasarea, si a inceput a-i spune cat de mult isi dorea sa faca cunostiinta cu posesorul unei atat de frumoase voci.

Cocosul, banuind ce se ascundea in spatele acestei laude, i-a zis: “Draga doamna, vreti sa-mi faceti favoarea de a merge pana la trunchiul gol de sub mine si sa imi treziti portarul, astfel incat sa va deschida si sa va lase inauntru.” Atunci cand vulpea s-a apropiat de copac, cainele a tasnit afara si a sfasiat vulpea, facand-o bucati.

Morala : Inselatoria se intoarce adeseori impotriva ei insasi.

Morala 2: Cei ce incearca sa ii traga pe altii pe sfoara trebuie sa se astepte sa li se plateasca cu aceeasi moneda.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Magarul , cocosul si leul – Fabula de Esop

Magarul , vulpea si leul – Fabula de Esop

Cainele in iesle – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu