Ce inseamna sa ai un copil?

Odata, de mult, pe alte meleaguri, cat se poate de asemanatoare cu ale noastre, trebuia sa se nasca un copil foarte neobisnuit (asa cum este fiecare copil). Mamica si taticul acelui pe cale de a deveni copil  nu erau foarte bogati (asa cum se intampla de obicei), dar au incercat sa ii dea macar un nume frumos. "Copilul nostru se va numi Gabriel, daca va fi baiat, sau Gabriela ori Alice, daca va fi fetita", si-au zis viitorii parinti. Mamica si taticul aveau o casuta foarte, foarte mica, dar nespus de frumoasa,  careia il lipsea un singur lucru cu adevarat important, un copil! Atunci cand au aflat ca vor avea si ei si un bebelus, au vopsit toata casa in bleu si roz, nestiind inca daca vor avea un baietel sau o fetita (aceasta poveste se intampla demult, in vremuri cand parintii nu puteau afla dinainte daca vor avea o fata ori un baiat!)

A sosit si ziua in care burtica mamei a crescut foarte, foarte mare, iar ea s-a rugat sa i se nasca cat mai repede copilasul, pentru ca nu mai putea sa mearga pe picioare. Rugamintea ei s-a implinit in curand, asa ca, dupa cateva ore, i s-a nascut un bebelus! Toata lumea era fericita, dar, taticul si mamica erau parca in al saptelea cer! Copilasul era grasut si sanatos, cu ochi stralucitori, si cu micute degetele, asemeni unor margaritare, la manute si picioruse.

Doctorul s-a uita foarte atent la acel copil neobisnuit si le-a zis parintilor: "Aveti un bebelus nemaipomenit, depinde de voi daca va deveni un hot genial, sau un geniu al omenirii!"

"Ce ar trebui sa facem?", l-au intrebat mamica si taticul pe doctor. "Nimic mai mult decat sa il iubiti", le-a raspuns medicul. "Asta inseamna", a continuat el, " sa il certati atunci cand greseste si sa il laudati atunci merita. Dragostea cearta si lauda deopotriva, caci greselile trecute cu vederea si meritele neluate in seama sunt la fel de rele. Si intr-un caz, si in celalat, daca veti calca aceasta porunca, va puteti trezi, dupa multi ani, cand veti fi batrani,  alaturi de un copil nerecunoscator, care nu va sti sa va multumeasca pentru ca l-ati crescut. A da viata unui copil este o minune, a-l creste intru adevar si reala implinire inseamna o mie de minuni adunate laolalta!"


Articole asemanatoare in blogul “Povesti pentru copii”:

De ce plang copiii?

Cei mai frumosi copii...poveste

Drepturile copilului

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu