Cheia de aur - Poveste de Fratii Grimm

Povestea Cheia de aur a fratilor Grimm este pe cat de scurta, pe atat de enigmatica. Dupa parerea unora, nu este terminata. Cu toate acestea, a fost publicata in forma de mai jos.
Poate ca morala acestei naratiuni este ca avem cu totii o comoara ascunsa in noi insine si daca ne cercetam bine, putem gasi o cheie, cu ajutorul careia avem posibilitatea de scoate la lumina comoara din sufletul ori inima noastra.

Odata, in toiul iernii, zapada era foarte mare, iar un baiat a iesit din casa pentru a aduce lemne din padure. Dupa ce a adunat vreascurile, era atat de inghetat incat nu s-a dus pe data acasa, ci a vrut sa faca mai intai un foc, pentru a se incalzi cat de cat. In acest scop, a inceput sa dea zapada deoparte si, in timp ce facea acest lucru, a gasit o cheie de aur.

Baiatul s-a gandit ca acolo unde era o cheie trebuia sa fie si o broasca, asa ca a continuat sa sape prin zapada pana cand a descoperit si un mic cufar din fier. "Ah, numai daca s-ar potrivi cheia", si-a zis el. "Desigur, trebuie sa fie lucruri valoroase in acest cufar." Nu se zarea insa nici o gaura de cheie. Dupa ce a cercetat bine, baiatul a gasit, in cele din urma una, atat de mica, incat abia daca putea fi vazuta. A incercat cheia si a iesit la iveala ca, din fericire, se potrivea. A intors-o odata, iar acum trebuie sa asteptam pana cand el termina sa o deschida si ii ridica capacul. Apoi, vom afla ce fel de lucruri pretioase se gaseau in acel mic cufar.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Zgarcitul - Fabula de Esop

Blana de pisica - Poveste de Fratii Grimm

Gasca cu ouale de aur - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu