22 februarie 2013

Cheia de aur - Poveste de Fratii Grimm

Leave a Comment
Povestea Cheia de aur a fratilor Grimm este pe cat de scurta, pe atat de enigmatica. Dupa parerea unora, nu este terminata. Cu toate acestea, a fost publicata in forma de mai jos.
Poate ca morala acestei naratiuni este ca avem cu totii o comoara ascunsa in noi insine si daca ne cercetam bine, putem gasi o cheie, cu ajutorul careia avem posibilitatea de scoate la lumina comoara din sufletul ori inima noastra.

Odata, in toiul iernii, zapada era foarte mare, iar un baiat a iesit din casa pentru a aduce lemne din padure. Dupa ce a adunat vreascurile, era atat de inghetat incat nu s-a dus pe data acasa, ci a vrut sa faca mai intai un foc, pentru a se incalzi cat de cat. In acest scop, a inceput sa dea zapada deoparte si, in timp ce facea acest lucru, a gasit o cheie de aur.

Baiatul s-a gandit ca acolo unde era o cheie trebuia sa fie si o broasca, asa ca a continuat sa sape prin zapada pana cand a descoperit si un mic cufar din fier. "Ah, numai daca s-ar potrivi cheia", si-a zis el. "Desigur, trebuie sa fie lucruri valoroase in acest cufar." Nu se zarea insa nici o gaura de cheie. Dupa ce a cercetat bine, baiatul a gasit, in cele din urma una, atat de mica, incat abia daca putea fi vazuta. A incercat cheia si a iesit la iveala ca, din fericire, se potrivea. A intors-o odata, iar acum trebuie sa asteptam pana cand el termina sa o deschida si ii ridica capacul. Apoi, vom afla ce fel de lucruri pretioase se gaseau in acel mic cufar.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Zgarcitul - Fabula de Esop

Blana de pisica - Poveste de Fratii Grimm

Gasca cu ouale de aur - Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts