10 februarie 2013

Cizmarul ajuns doctor – Fabula de Esop

Leave a Comment
Un cizmar ce nu mai reusea sa scoata vreun banut cu meseria lui, in pericol de a muri de foame, a facut un gest disperat si a inceput sa practice medicina intr-un oras unde nu era cunoscut. Acolo, a pornit sa vanda un medicament pretins a fi un antidot contra tuturor felurilor de otrava, ajungand curand faimos din pricina laudelor exagerate ale oamenilor si a reclamei desantate pe care si-o facuse.

Intr-o zi, s-a intamplat ca insusi cizmarul sa se imbolnaveasca destul de grav, iar guvernatorul orasului a profitat de acest lucru pentru a-i pune la incercare priceperea de doctor. In acest scop, a cerut un pahar si, dupa ce l-a umplut cu apa, sustinand ca a amestecat de fapt in el niste otrava cu antidotul cizmarului, i-a poruncit acestuia sa il bea, promitandu-i, in schimb, o mare rasplata.

Cizmarul, terorizat de teama de moarte, a marturisit ca nu stie nici o boaba de medicina, si ca a ajuns vestit din cauza credulitatii oamenilor din popor.

Guvernatorul a chemat locuitorii orasului intr-o mare piata si li s-a adresat: “Ce nebunie v-a ametit mintile? Nu ati avut nici o ezitare sa va incredintati capetele unui om care nu este in stare sa-si faca nici macar incaltari pentru propriile sale picioare!”


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Pisica si pasarile – Fabula de Esop

Calatorul laudaros – Fabula de Esop

Astronomul - Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts