Cizmarul ajuns doctor – Fabula de Esop

Un cizmar ce nu mai reusea sa scoata vreun banut cu meseria lui, in pericol de a muri de foame, a facut un gest disperat si a inceput sa practice medicina intr-un oras unde nu era cunoscut. Acolo, a pornit sa vanda un medicament pretins a fi un antidot contra tuturor felurilor de otrava, ajungand curand faimos din pricina laudelor exagerate ale oamenilor si a reclamei desantate pe care si-o facuse.

Intr-o zi, s-a intamplat ca insusi cizmarul sa se imbolnaveasca destul de grav, iar guvernatorul orasului a profitat de acest lucru pentru a-i pune la incercare priceperea de doctor. In acest scop, a cerut un pahar si, dupa ce l-a umplut cu apa, sustinand ca a amestecat de fapt in el niste otrava cu antidotul cizmarului, i-a poruncit acestuia sa il bea, promitandu-i, in schimb, o mare rasplata.

Cizmarul, terorizat de teama de moarte, a marturisit ca nu stie nici o boaba de medicina, si ca a ajuns vestit din cauza credulitatii oamenilor din popor.

Guvernatorul a chemat locuitorii orasului intr-o mare piata si li s-a adresat: “Ce nebunie v-a ametit mintile? Nu ati avut nici o ezitare sa va incredintati capetele unui om care nu este in stare sa-si faca nici macar incaltari pentru propriile sale picioare!”


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Pisica si pasarile – Fabula de Esop

Calatorul laudaros – Fabula de Esop

Astronomul - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu