De ce plang copiii? - Legenda din Caraibe

Intr-o zi, un vanator s-a indreptat, ca de obicei, catre padure, avand de gand sa vaneze o caprioara. Pentru a nu fi observat de vanat, si-a facut un ascunzis intr-un copac, acoperindu-l cu ramuri, crengute si frunze. Apoi, a ramas cu ochii in patru, gata sa-si atinteasca sageata spre orice caprioara ce si-ar fi facut aparitia. Vanatorul alesese cu intelepciune acel loc, pentru ca pe acolo trecea o carare folosita de animele pentru a ajunge la fructele gustoase cazute din pomul salbatic unde isi facuse culcusul.

Dupa o vreme, si-a facut drum prin preajma nevasta unui demon al padurii, purtandu-si in brate copilasul si avand pe cap un cos mare din nuiele. Zarind fructele ademenitoare din jurul copacului, femeia s-a apucat sa adune cat de multe putea, dupa ce isi lasase cu grija copilul pe un pat din frunze. Imboldit de un gand rautacios, vanatorul a tras o sageta in copil, facandu-l sa izbucneasca imediat in amare hohote de plans. Femeia a lasat deoparte cosul si a fugit la el. L-a intos pe o parte si pe alta, dar nu a reusit sa-si dea seama de plangea atat de amarnic. Fara a mai sta mult pe ganduri, a luat copilul si l-a dus degraba la vraciul padurii. Acestuia nu i-a trebuit multa vreme pentru a descoperi sageata vanatorului. A tras-o afara si i-a infatisat-o mamei.

Suparata peste poate de ceea ce i se intamplase copilasului ei, nevasta demonului padurii a facut un juramant: "Asa cum vanatorul l-a ranit cu o sageata pe copilul meu nevinovat, asa va face si barbatul meu, demonul, copiilor oamenilor. El va trage in ei cu sagetati nevazute, copii vor incepe sa tipe si sa se vaiete, parca din senin, si nimeni nu va sti vreodata  de ce plang copiii oamenilor.


Articole asemanatoare in blogul “Povesti pentru copii”:

De ce zapada are culoarea alba? - Legenda

Ghicitori pentru copii si parinti

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu