Fratele si sora – Fabula de Esop

Un om avea doi copii, un baiat de o nemaipomenita frumusete si o fata de o groaznica uratenie. Intr-o zi, in vreme ce erau prinsi in jocurile lor copliaresti, s-a intamplat sa se priveasca intr-o oglinda uitata pe scaunul mamei lor.

Baiatul s-a mandrit si a inceput sa isi ridice in slava frumusetea, iar fata a cazut prada furiei intrucat nu suporta sa-si auda fratele laudandu-si singur infatisarea, interpretand tot ce spunea acesta ca o critica adusa adusa felului cum arata ea. Fata a fugit intr-o suflare la tatal ei si, pentru a se razbuna, l-a mintit spunandu-i ca  fratele ei savarsise o fapta foarte, foarte rea.

Tatal i-a imbratisat pe amandoi, impartindu-le sarutari si mangaieri in mod egal, fara a-l favoriza pe vreunul din ei, si apoi le-a spus: „As vrea sa va uitati amandoi in oglinda in fiecare zi; tu, fiule, pentru a nu-ti pata frumusetea printr-o rea purtare; iar tu, fiica mea, pentru a-ti compensa lipsa de frumuseste prin ale tale virtuti.”

Morala: Adevarata frumusete se ascunde in sufletul si virtutile omului.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

De ce plang copiii? - Legenda din Caraibe

Ghicitori pentru copii si parinti

Cei trei frati-poveste de Fratii Grimm

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu