Maimutele dansatoare – Fabula de Esop

Un print avea cateva maimute dresate sa danseze. Avand talentul natural de a-i imita pe oameni, ele se dovedisera a fi ucenice destoinice in arta dansului, si, atunci cand erau imbracate in haine alese si purtau pe fete frumoase masti, se descurcau la fel bine precum curtenii in sala de bal.

Spectacolul dat de ele era insotit adeseori de interminabile aplauze, pana cand, intr-o buna zi, un curtean pus pe sotii si-a scos din buzunar mai multe nuci de nuci si le-a aruncat pe scena. La vederea gustoaselor fructe, maimutele au uitat de dans si au devenit (asa cum erau de fapt) maimute in loc de actori. Tragandu-si mastile de pe fata si sfasiindu-si imbracamintea, ele s-au luptat salbatic intre ele pentru fiecare nuca. In acest fel, spectacolul dansului maimutelor a luat sfarsit in mijlocul rasetelor si amuzamentului audientei.

Morala: Nimic din ce vezi nu este ceea ce pare sa fie.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Jupiter si maimuta , fabula de Esop

Cele 12 printese dansatoare – Poveste de Fratii Grimm

Maimutele si cei 2 calatori , fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu