Pasarea din colivie si liliacul – Fabula de Esop

O pasare cantatoare, inchisa intr-o colivie agatata in afara unei ferestre, obisnuia sa isi ciripeasca trilurile noaptea, atunci cand celelalte pasari dormeau.

Intr-una din nopti, un liliac a venit la ea si, dupa ce s-a prins cu ghearele de zabrelele coliviei, a intrebat-o de ce era atat de tacuta in timpul zilei si isi dezvaluia cantecele numai dupa caderea intunericului.

„Am un motiv foarte bun pentru a face aceasta,” i-a raspuns pasarea. „A fost o vreme in care cantam numai atunci cand soarele era sus pe cer, dar un pasarar a fost vrajit de glasul meu, asa ca si-a aruncat plasele peste mine si m-a prins. Incepand cu acea zi nu am mai cantat decat noaptea.”

Liliacul i-a atras atentia: „Nu are rost sa iti pastrezi acest obicei acum, cand esti ferecata. Daca faceai acest lucru inainte de a fi prinsa, puteai fi inca libera.”

Morala: Prudenta este fara folos dupa ce necazul a dat peste tine.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Iepurele, ariciul si liliacul

Liliacul si nevastuicile – Fabula de Esop

Liliacul , pasarile si animalele - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu