Taranul si barza – Fabula de Esop

Un taran a intins niste plase deasupra pamantului sau proaspat insamantat si a prins in capcana mai multi cocori, veniti acolo pentru a se hrani cu semintele lui. Impreuna cu acestia era si o barza ce isi rupsese unul din picioare in plasa si s-a rugat din tot sufletul taranului sa ii crute viata.

„Nu ma ucide, stapane,” a zis ea, „si lasa-ma libera de aceasta data. Piciorul meu rupt ar trebui sa iti trezeasca mila. In plus, nu sunt un cocor, ci o barza, o pasare cu bun caracter; nici nu stii cat de mult imi iubesc tatal si mama, si cat de mult muncesc pentru ei. Uita-te la penele mele – nu sunt deloc asemanatoare celor ale unui cocor.”

Taranul a ras in hohote si i-a raspuns, „Poate sa fie chiar asa cum spui tu, insa eu stiu un singur lucru: Te-am prins in tovarasia hotilor, a cocorilor, si trebuie sa mori in tovarasia lor.”

Morala 1: Fii atent pe cine iti faci tovaras.

Morala 2: Spune-mi cine iti sunt prietenii, si-am sa-ti zic cine esti.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Taranul si vulpea – Fabula de Esop

Taranul si sarpele – Fabula de Esop

Taranul si cocorii – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu