Vulpea si ariciul - Fabula de Esop

O vulpe ce incerca sa traverse un rau navalnic, a fost prinsa ca intr-o capcana de forta salbatica a apei, fiind aruncata de la o mare inaltime, intr-o cascada. Dupa ce a reusit, cu chiu cu vai, sa ajunga la malul raului, a zacut acolo zgariata si plina de vanatai, cu oasele frante, incapabila sa faca vreo miscare.

Un roi de muste insetate de sange a navalit peste ea, nedandu-i deloc pace. Unui arici, ce tocmai trecea pe acolo, i s-a facut mila de biata vulpe, si a intrebat-o daca nu cumva voia sa o ajute alungand mustele ce o cotropeau.

"Nici sa nu aud de asa ceva," i-a zis vulpea, "te rog, lasa-le in pace!"

"Cum asa?," s-a mirat ariciul, "chiar nu vrei sa scapi de ele?"

"Nici gand," i-a raspuns vulpea, "pentru ca mustele astea sunt deja satule de sange, si ma mai inteapa putin, asa, intr-o doara, iar daca ma scapi de ele, le vor lua locul altele, infometate si nesatule, ce imi vor suge tot sangele ce mi-a mai ramas in trup."

Morala: Un hot aflat la ananghie te jefuieste mai mult decat unul ce a apucat sa isi puna cate ceva deoparte.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Cainii si vulpea – Fabula de Esop

Vulpea si iepurele – Poveste ruseasca

Iepurele, ariciul si liliacul

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu