Vulturul, pisica si mistretul – Fabula de Esop

Un vultur isi facuse cuibul in varful unui batran stejar. O pisica, parandu-i-se ca este un loc potrivit, si-a facut casa la mijlocul trunchiului acelui arbore, iar o scrofa de mistret si-a gasit adapost , intr-o vizuina, la radacinile acelui copac.

Pisica, avand de gand sa scape de vecinii periculosi pentru puii ei, a urcat pana la cuibul vulturului si i-a zis: “O mare napasta este pusa la cale atat impotriva ta, cat si a mea, pentru ca mistretul sapa la radacina copacului zi de zi, astfel incat sa se prabuseasca si copiii nostri sa sfarseasca drept hrana pentru el si puii sai.”

Dupa ce l-a scos astfel din minti pe vultur, vulpea a coborat pana la porcul mistret si i-a spus: “ Copiii tai sunt in mare primejdie, pentru ca vulturul si-a pus in gand sa se hranesca cu ei de indata ce pleci de acasa”.

De indata ce a bagat spaima atat in vultur, cat si in mistret, vulpea s-a intors acasa, pretinzand ca se ascunde din pricina intentiilor rele ale celor doi vecini ai ei.

In timpul noptii, ea a prins prin viclesug multe animale, cu care s-a hranit atat ea si puii ei, dar, in timpul zilei, prefacandu-se a fi speriata de vultur si mistret , nu a iesit deloc din casa.

In aceasta vreme, vulturul, inspaimantat de mistret, nu si-a parasit cuibul, iar mistretul, de teama vulturului, nu s-a indepartat de vizuina sa.

In acest fel, atat mistretul, cat si vulturul, au pierit de foame, impreuna cu familiile lor, dandu-i astfel ocazia pisicii sa gaseasca mai multe bucate atat pentru pentru ea, cat si pentru puii sai.

Morala: Acei ce isi fac mereu vrasmasi nu sunt de incredere.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulturul si vulpea – Fabula de Esop

Balada celor cinci motanasi, de Ion Druta

Blana de pisica - Poveste de Fratii Grimm

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu