21 februarie 2013

Vulturul, pisica si mistretul – Fabula de Esop

Leave a Comment
Un vultur isi facuse cuibul in varful unui batran stejar. O pisica, parandu-i-se ca este un loc potrivit, si-a facut casa la mijlocul trunchiului acelui arbore, iar o scrofa de mistret si-a gasit adapost , intr-o vizuina, la radacinile acelui copac.

Pisica, avand de gand sa scape de vecinii periculosi pentru puii ei, a urcat pana la cuibul vulturului si i-a zis: “O mare napasta este pusa la cale atat impotriva ta, cat si a mea, pentru ca mistretul sapa la radacina copacului zi de zi, astfel incat sa se prabuseasca si copiii nostri sa sfarseasca drept hrana pentru el si puii sai.”

Dupa ce l-a scos astfel din minti pe vultur, vulpea a coborat pana la porcul mistret si i-a spus: “ Copiii tai sunt in mare primejdie, pentru ca vulturul si-a pus in gand sa se hranesca cu ei de indata ce pleci de acasa”.

De indata ce a bagat spaima atat in vultur, cat si in mistret, vulpea s-a intors acasa, pretinzand ca se ascunde din pricina intentiilor rele ale celor doi vecini ai ei.

In timpul noptii, ea a prins prin viclesug multe animale, cu care s-a hranit atat ea si puii ei, dar, in timpul zilei, prefacandu-se a fi speriata de vultur si mistret , nu a iesit deloc din casa.

In aceasta vreme, vulturul, inspaimantat de mistret, nu si-a parasit cuibul, iar mistretul, de teama vulturului, nu s-a indepartat de vizuina sa.

In acest fel, atat mistretul, cat si vulturul, au pierit de foame, impreuna cu familiile lor, dandu-i astfel ocazia pisicii sa gaseasca mai multe bucate atat pentru pentru ea, cat si pentru puii sai.

Morala: Acei ce isi fac mereu vrasmasi nu sunt de incredere.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulturul si vulpea – Fabula de Esop

Balada celor cinci motanasi, de Ion Druta

Blana de pisica - Poveste de Fratii Grimm
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts