21 februarie 2013

Vulturul si vulpea – Fabula de Esop

Leave a Comment
Un vultur si o vulpe, aflati intr-o stransa relatie de prietenie, s-au hotarat intr-o zi sa locuiasca aproape unul de altul. Vulturul si-a cladit un cuib in varful unui inalt copac, iar vulpea si-a facut o viziuina la radacina acelui arbore.

Nu multa vreme dupa aceea, vulturul nu a avut ce sa le dea de mancare vulturasilor sai, asa ca, in timp ce vulpea era plecata, a rapit unul din puii ei, ospatandu-se din acesta atat el, cat si familia sa.

Imediat dupa ce a revenit la vizuina, vulpea a descoperit ce se intamplase, dar nu a fost atat indurerata de pierderea odraslei ei, cat de neputinta de a-i razbuna moartea.

O dreapta napasta a cazut curand insa pe capul vulturului. Pe cand  dadea tarcoale unui altar pe care niste sateni sacrificasera o capra, a reusit sa fure o bucata de carne, pe care a dus-o la cuibul sau, fara a observa ca prinsese in gheare si o bucata de jar. O pala de vant a starnit focul in cuib, iar puisorii vulturului, inca fara pene si lipsiti de aparare, au ars de vii, si au cazut morti la radacina copacului. Apoi, sub privirea vulturului, vulpea s-a indopat din carnea lor bine fripta.

Morala: Tiranii nu se pot pune niciodata la adapost de razbunarea celor pe care ii oprima.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulturul si albina - Fabula de Alexandru Donici

Vulturul si stancuta – Fabula de Esop

Vulturul si eretele – Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts