Vulturul si vulpea – Fabula de Esop

Un vultur si o vulpe, aflati intr-o stransa relatie de prietenie, s-au hotarat intr-o zi sa locuiasca aproape unul de altul. Vulturul si-a cladit un cuib in varful unui inalt copac, iar vulpea si-a facut o viziuina la radacina acelui arbore.

Nu multa vreme dupa aceea, vulturul nu a avut ce sa le dea de mancare vulturasilor sai, asa ca, in timp ce vulpea era plecata, a rapit unul din puii ei, ospatandu-se din acesta atat el, cat si familia sa.

Imediat dupa ce a revenit la vizuina, vulpea a descoperit ce se intamplase, dar nu a fost atat indurerata de pierderea odraslei ei, cat de neputinta de a-i razbuna moartea.

O dreapta napasta a cazut curand insa pe capul vulturului. Pe cand  dadea tarcoale unui altar pe care niste sateni sacrificasera o capra, a reusit sa fure o bucata de carne, pe care a dus-o la cuibul sau, fara a observa ca prinsese in gheare si o bucata de jar. O pala de vant a starnit focul in cuib, iar puisorii vulturului, inca fara pene si lipsiti de aparare, au ars de vii, si au cazut morti la radacina copacului. Apoi, sub privirea vulturului, vulpea s-a indopat din carnea lor bine fripta.

Morala: Tiranii nu se pot pune niciodata la adapost de razbunarea celor pe care ii oprima.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulturul si albina - Fabula de Alexandru Donici

Vulturul si stancuta – Fabula de Esop

Vulturul si eretele – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu