Capra si magarul – Fabula de Esop

Odata, un taran crestea in ograda sa o capra si un magar. Capra, cuprinsa fiind de invidie pentru ca magarul primea mai multe bucate decat ea, i-a zis, „ Cu cata nerusinare se poarta omul cu tine. Nu ai nici o clipa de liniste!  Ba esti dus sa macini la moara, ba esti incarcat pe spinare cu poveri uriase.” In continuare, capra l-a sfatuit pe urecheat sa se prefaca a fi epileptic, si sa cada intr-un sant.

Magarul a ascultat sfatul tovarasei sale, si s-a aruncat intr-un sant, alegandu-se, din aceasta pricina, cu multe si adanci rani.

Ingrijorat peste poate, taranul a trimis imediat dupa un doftor, care i-a zis ca cea mai buna si mai rapida cale de a-l vindeca pe magar era sa i se puna peste rani plamanii unei capre. Fara a mai sta pe ganduri, omul a taiat capra si l-a vindecat pe magar.

Morala 1: Atunci cand faci rau altuia, astepta-te sa fii lovit, la randu-ti, de multe rele.

Morala 2: Cine sapa groapa altuia cade singur in ea.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Magarul si statuia - Fabula de Esop

Capra si pastorul – Fabula de Esop

Creier de magar - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu