Cocosii luptatori si potarnichea – Fabula de Esop

Un taran avea in cotet doi cocosi luptatori. Intr-o zi, a vazut la targ o potarniche de vanzare si, dupa ce s-a tocmit putin, a cumparat-o si a adus-o acasa pentru a o creste impreuna cu cocosii sai.

De indata ce a fost pusa in cotet, cocosii s-au si pornit sa o loveasca si sa alerge dupa ea, asa ca, amarata din cale afara, potarnichea si-a zis ca este tratata asa de rau pentru ca este o straina.

Nu a trecut mult timp si a zarit cum cocosii s-au incaierat si nu au renuntat la bataie pana cand unul dintre ei a reusit sa-l infranga pe celalalt. Imediat dupa aceea, potarnichea si-a zis in sinea ei, „Nu trebuie sa mai pun la inima ca sunt batuta de acesti cocosi atunci cand ii vad ca nu se pot abtine sa nu se infrunte atat de crunt intre ei.”

Morala 1: Fereste-te de strainii ce se cearta intre ei.

Morala 2: Daca vezi doi oameni luandu-se la harta, fugi cat poti de repede din preajma lor, ca sa nu ai de patimit din a lor pricina.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Cocosul si perla – Fabula de Esop

Pasararul, potarnichea si cocosul – Fabula de Esop

Cocosii luptatori si vulturul – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu