Greierele si bufnita – Fabula de Esop

O bufnita, obisnuita sa se hrani noaptea si a dormi ziua, a fost nemaipomenit de deranjata de zgomotul facut de un greiere, si l-a rugat sa isi inceteze cantecul. Greierul a refuzat sa ii indeplineasca cererea, si a cantat din ce in ce mai tare pe masura ce bufnita se ruga tot mai mult de el sa taca.

Vazand ca nu putea avea deloc linsite si ca vorbele ei erau luate in raspar, bufnita a recurs la o alta stratagema. „De vreme ce nu pot adormi,” a zis ea, „intrucat cantecul tau este – crede-ma pe cuvant – mai dulce decat lira lui Apollo, ma voi delecta band dintr-un nectar pe care mi l-a daruit mai demult chiar Pallas. Daca-ti face placere, vino la mine si vom gusta amandoi din aceasta minunata licoare.”

Insetat peste poate si satisfacut de lauda adusa vocii sale, greierul nu a stat mult in cumpana, a acceptat invitatia si si-a luat zborul catre pasarea de noapte. Bufnita a iesit degraba din scorbura ei, l-a inhatat si i-a curmat viata.

Morala 1: Lingusirea nu este o dovada de admiratie.

Morala 2: Nu permite ca magulirea sa te dezarmeze in fata unui dusman.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Greierele si furnica , fabula de Jean de La Fontaine

Greierul si furnica , fabula de Alexandru Donici

Greierele si furnica , fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu