17 martie 2013

Povestea Sfantului Patrick

Leave a Comment
Povestea nemuritoare a Sfantului Patrick este sarbatorita in fiecare an pe data de 17 martie. In Irlanda, Sfantul Patrick reprezinta atat o sarbatoare religioasa, cat si una nationala. Sfantul Patrick este patronul Irlandei, si cel dintai care a adus invatamintele crestinismului pe aceste meleaguri.

Potrivit legendei, Sfantul Patrick a folosit o frunza de trifoi pentru a le explica irlandezilor mesajul lui Dumnezeu. Dupa cum stiti, trifoiul poarta pe fiecare crenguta cate trei frunze, pe care acest sfant le-a asemuit cu Sfanta Treime, in care salasuieste atat Dumnezeu tatal, Fiul Sau, si Sfantul Duh. Nu intamplator, trifoiul era o planta sacra pentru druizi, stramosii irlandezilor de astazi.

Intr-o alta poveste populara, se spune ca Sfantul Patrick a alungat toti serpii din Irlanda, stand cu un magic toiag, pe un inalt deal, de unde le-a poruncit taratoarelor sa plece in mare, si sa nu isi mai faca niciodata aparitia pe plaiurile Irlandei. O varianta a acestei legende spune ca serpii nu i-ar fi dat totusi ascultare, astfel incat Sfantul Patrick a faurit o lada, in care i-a chemat pe toti serpii sa se adune. Ei au spus la inceput ca acea lada era prea mica pentru ei, insa, in cele din urma , au intrat in ea, iar sfantul a aruncat-o in valurile marii. Indiferent daca acesta a fost adevarul sau nu, este un lucru sigur ca nici macar in zilele noastre nu poti gasi nici o urma de sarpe pe taramurile Irlandei...


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii"

Povestea Sfantului Valentin

Sarpele alb - Poveste de Fratii Grimm

Povestea Sfantului Nicolae si a lui Pére Fouettard.Dupa o legenda frantuzeasca
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts