Povestea Sfantului Patrick

Povestea nemuritoare a Sfantului Patrick este sarbatorita in fiecare an pe data de 17 martie. In Irlanda, Sfantul Patrick reprezinta atat o sarbatoare religioasa, cat si una nationala. Sfantul Patrick este patronul Irlandei, si cel dintai care a adus invatamintele crestinismului pe aceste meleaguri.

Potrivit legendei, Sfantul Patrick a folosit o frunza de trifoi pentru a le explica irlandezilor mesajul lui Dumnezeu. Dupa cum stiti, trifoiul poarta pe fiecare crenguta cate trei frunze, pe care acest sfant le-a asemuit cu Sfanta Treime, in care salasuieste atat Dumnezeu tatal, Fiul Sau, si Sfantul Duh. Nu intamplator, trifoiul era o planta sacra pentru druizi, stramosii irlandezilor de astazi.

Intr-o alta poveste populara, se spune ca Sfantul Patrick a alungat toti serpii din Irlanda, stand cu un magic toiag, pe un inalt deal, de unde le-a poruncit taratoarelor sa plece in mare, si sa nu isi mai faca niciodata aparitia pe plaiurile Irlandei. O varianta a acestei legende spune ca serpii nu i-ar fi dat totusi ascultare, astfel incat Sfantul Patrick a faurit o lada, in care i-a chemat pe toti serpii sa se adune. Ei au spus la inceput ca acea lada era prea mica pentru ei, insa, in cele din urma , au intrat in ea, iar sfantul a aruncat-o in valurile marii. Indiferent daca acesta a fost adevarul sau nu, este un lucru sigur ca nici macar in zilele noastre nu poti gasi nici o urma de sarpe pe taramurile Irlandei...


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii"

Povestea Sfantului Valentin

Sarpele alb - Poveste de Fratii Grimm

Povestea Sfantului Nicolae si a lui Pére Fouettard.Dupa o legenda frantuzeasca

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu