14 aprilie 2013

Iepurele cu multi prieteni – Fabula de Esop

1 comment
Un iepure era foarte popular printre celelalte animale, toate afirmand, cu tarie, ca ii erau prieteni de nadejde.

Intr-o zi, insa, iepurele nostru a auzit latraturile unei mari cete de copoi ce se apropia de el, si a sperat sa se salveze gratie ajutorului numerosilor sai prieteni.

A mers asadar la cal, si i-a cerut sa il ia in spate si sa il duca iute, cat mai departe de cainii ce continuau sa il urmareasca. Acesta a refuzat insa sa il ajute, pretinzand ca are o importanta munca de facut pentru stapanul sau. „Cu siguranta,” si-a zis calul, „ ii vor sari in ajutor ceilalti prieteni ai sai.”

Iepurele s-a adresat apoi taurului, rugandu-l sa il ia in spinare si ii alunge pe copoi amenintandu-i cu cornele sale mari si ascutite. Taurul i-a raspuns, „Imi pare foarte rau, dar am intalnire cu o doamna. Poti fi sigur, insa, ca prietena noastra capra va face tot ce poate pentru a te sprijini.”

Cu toate aceastea, capra a spus ca ii este teama ca isi va rani spatele ducandu-l pe iepure in spate, asa ca i-a recomandat, cu caldura, sa se adreseze tapului pentru a-si rezolva urgenta problema.

Tapul i-a raspuns, „Altadata, cu mare placere, draga prietene. Nu vreau sa ma amestesc in aceasta chestiune pentru ca, dupa cum stii, copoii mananca nu numai iepuri, ci si tapi.”

Ultima speranta a iepurelui era vitelul, insa acesta i-a marturisit, cu mult regret, ca nu-l poate sprijini, intrucat nu-i place sa-si asume o responsabilitate de la care s-au eschivat alte persoane, mai in varsta decat el.

Chiar atunci, cainii au ajuns la o aruncatura de bat de iepure, asa ca nu a mai stat mult pe ganduri si a luat-o la sanatoasa, reusind, cu putin noroc, sa scape cu viata.

Morala: Cine are multi prieteni, nu are prieteni.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulpea si iepurele - Fabula de Esop

Pisica si soarecele in prietesug – Poveste de Fratii Grimm

Iepurele si copoiul – Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

Un comentariu:

  1. O poveste mica dar frumoasa
    http://www.youtube.com/watch?v=Zm1j1aK2NLc

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts