Iepurii si broastele – Fabula de Esop

Iepurii se simteau atat de nefericiti din pricina temerii lor fara de sfarsit si a pandei lor necontenite incat nu stiau incotro sa isi mai gaseasca un adapost. De indata ce zareau un singur animal, oricat de mic si prapadit ar fi fost acesta, apropiindu-se de ei, o rupeau imediat la fuga fara a se mai uita indarat.

Intr-o zi, au vazut prin preajma lor o herghelie de naravasi cai salbatici, si, cu frica in san, au luat-o la sanatoasa spre un lac din apropiere, hotarati sa se arunce in el si sa se inece decat sa continue a trai mereu stapaniti de teama.

In vreme ce se apropiau insa de lac, o ceata de broaste, speriate de vederea lor, au sarit de indata in apa, cautandu-si adapost in adancuri.

Unul dintre iepuri a strigat catre tovarasii sai, „Asteptati, fratilor, nu mai are nici un rost sa ne aruncam in lac! N-ati vazut ca exista alte vietuitoare cu mult mai fricoase decat noi?!”

Morala 1: Intotdeuna exista cineva mai nefericit sau mai dezavantajat decat tine.

Morala 2: Ne simtim cu mult mai bine atunci cand constatam ca altii sunt si mai nenorociti decat noi.


Articole din acelasi domeniu in blogul „Povesti pentru copii”:

Vulpea si iepurele – Poveste ruseasca

Povestea iepurasului Peter, de Beatrix Potter

Iepurele si broasca testoasa - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu