Hercule si Pallas – Fabula de Esop

Odata, in vreme ce calatorea pe o cale foarte ingusta, Hercule a dat nas in nas cu un animal ciudat, ce si-a ridicat de indata capul spre el, amenintandu-l. Fara pic de teama, eroul nostru i-a dat cateva lovituri zdravene de maciuca, dupa care a gandit ca-si poate vedea linistit de drum mai departe.

Spre uimirea sa, insa, animalul a devenit de trei ori mai mare si a continuat sa il ameninte. Fara a sta mult timp pe ganduri, eroul si-a dublat numarul de lovituri, dand cu putere in incapatanata creatura. Cu toate acestea, cu cat il lovea mai puternic si mai repede, monstrul  se facea si mai mare si mai fioros, ajungand sa blocheze intru totul calea cea ingusta.

In cele din urma, si-a facut aparitia zeita Pallas, graind astfel, „Opreste-te, Hercule! Pune capat loviturilor tale! Numele acestui monstru este Vrajba. Lasa-l in pace si, in curand, va deveni la fel de mic ca atunci cand l-ai zarit prima oara.”

Morala: Vrajba se hraneste din infruntari, din lupte si certuri.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Androcles , fabula de Esop

Zeul Mercur si sculptorul , fabula de Esop

Hercule si carutasul , fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu