7 iunie 2013

Calul, vanatorul si cerbul – Fabula de Esop

1 comment
Suparat dupa o inversunata cearta cu cerbul, calul s-a dus la vanator, cerandu-i ajutor in razbunarea gravelor ofense ce i se adusesera.

Vanatorul a fost de acord sa il sprijine, dar i-a spus, „Daca vrei cu adevarat sa il infrangi pe cerb, trebuie sa ma lasi sa iti asez aceasta bucata de fier intre falci, astfel incat sa te pot calauzi cu fraiele, si sa imi permiti sa pun aceasta desaga grea  pe spatele tau, pentru a putea  sa fiu sigur pe mine atunci cand te calaresc, urmarindu-ti in acest fel cat mai aproape dusmanul.”

Calul a acceptat aceste conditii, iar vanatorul nu a pregetat sa ii puna fraiele si sa-l incalece. Apoi, cu ajutorul vanatorului, calul a reusit curand sa puna capat vietii cerbului, zicandu-i apoi vanatorului, „ Acum poti cobori de pe spatele meu, si scoate-mi odata din gura si de spate aceste legaturi stanjenitoare.”

„Nu te grabi sa scapi de mine, prietene,” i-a raspuns vanatorul. „Acum te am sub stapanirea fraielor si pintenilor mei, si am de gand sa te pun sa ma slujesti cat timp imi va place.”

Morala: Daca le permiti oamenilor sa te utilizeze in indeplinirea scopurilor tale, ei se vor folosi apoi de tine pentru a-si implini propriile lor scopuri.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Calul si grajdarul – Fabula de Esop

Calul si magarul

Calul si calaretul sau – Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

Un comentariu:

  1. dar daca nu le permiti unele lucruri te vor crede cel mai aprig dusman

    RăspundețiȘtergere

Popular Posts