Femeia pisica - O poveste greceasca

A fost odata un om care avea o preafrumoasa pisica. Era atat de incantatoare incat, intr-o zi, stapanul i-a marturisit, "Draga mea pisica, daca ai fi femeie, m-as casatori cu tine fara a mai sta pe ganduri!"

Afrodita, zeita dragostei, a auzit aceasta dorinta si a transformat pisica intr-o minunata femeie. Barbatul si femeia pisica s-au casatorit pe data si au trait fericiti impreuna pana ce, intr-o noapte...

Frumoasa femeie sedea la marginea patului si a zarit intrand in dormitor un soarece. A sarit imedit pe podea, s-a ghemuit pe genunchi si maini, a sarit spre soricel, l-a prins in palma si a inceput sa-l infulece cu pofta spre oroarea sotului ei ce o urmarea incremenit de uimire.

Afrodita a zarit aceasta scena din nouri, si a preschimbat femeia inapoi in pisica. Zeita iubirii nu s-a putut opri sa chicoteasca, "Pot transforma infatisarea exterioara a unei fiinte, dar, pentru a face un lucru cu adevarat temeinic, cred ca ar trebui sa ii schimb mai intai caracterul!"


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Pisica si soarecele in prietesug – Poveste de Fratii Grimm

Ghicitori despre pisica

Pisica si soarecele – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu