Pacala si invoiala popii- continuare-

- Continuare la Pacala fratii si hotii

Pacala a plecat si a mai batut o vreme drumurile, dupa care a ajuns intr-un sat, unde s-a intalnit cu fratii lui ... si mare i-a fost mirarea cand amandoi fratii aveau nasurile taiate !
- Frate Pacala, i-a spus unul dintre ei. Sa vezi ce am patit atunci ... Dupa ce ne-am despartit, atunci in padure, ne-au ajuns hotii din urma, ne-au batut, ne-au luat banii si hainele si am ajuns de rasul lumii. Am fost obligati sa intram la stapan si neavand noroc am nimerit in satul asta. Aici, in sat, e un popa atat de rau la inima, cum nu s-a mai pomenit! Cand ne-am angajat la el, popa s-a invoit dar a pus o conditie .. Daca ne suparam sa ne taie nasul!  Am primit invoiala si hotul de popa ne-a pacalit..  Dupa cum vezi, am ramas fara nas.
- Dar unde sta popa cu pricina ? a intrebat Pacala.
- Uite acolo, au raspuns fratii .
- Dar ce vrei sa faci ?
- Merg sa ma bag si eu sluga la el .
Fratii au sarit repede si i-au spus ca popa e hapsan, ca o s-o pateasca si el, dar Pacala nu a vrut sa ii asculte ...

S-a dus drept la casa popii ... S-a apropiat de el si i-a spus :
- Bine te-am gasit sanatos parinte .
- Bine ai venit sanatos fiule. Dar ce vant te aduce pe la noi ?
- Uite, parinte, spuse Pacala , am auzit ca ai nevoie de un argat.
- Am taica, cum sa n-am, i-a raspunde popa. Dar sa sti ca eu sunt un om ciudat si am invoiala mea. Mie nu imi plac oamenii suparaciosi si ursuzi. Pe langa aceasta, mai am si pacatul ca sunt iute la manie . Ca sa ma vindec de meteahna asta, uite, ce tocmeala inchei eu cu tine. Daca vei vedea ca ma supar din ceva, o sa ai dreptul sa imi tai nasul. In schimb, si eu o sa-ti tai tie nasul dca te vei supara vreodata. Fara invoiala asta nu te primesc .

Pacala s-a invoit. Au dat mana amandoi, au incheiat zapisul, au iscalit de fata cu notarul si au pus ca soroc al invoielii "cand o canta cucul ".

Si chiar din ziua aceea, Pacala a ramas argat la popa .

Copyright © copiipovesti.blogspot.com

Articole asemanatoare:
Pacala, fratii si hotii
Ce a mai patit popa dupa moarte
Cum i-a venit de hac Pacala unui popa

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu