Regele leu - Fabula de Esop

Toate animalele campiei si ale padurii il alesesera drept rege pe leu. El nu se lasa cu una cu doua in voia maniei, nu era nici crud si nici tiranic, ci bland si intelept, asa cum trebuia sa fie orice rege.

In timpul domniei sale, leul a facut o proclamatie regala pentru toti supusii sai, pasari si animale, proclamand o lege universala prin care lupul si mielul, pantera si iedul, tigrul si cerbul, cainele si iepurele trebuiau sa traiasca in pace si prietenie unii alaturi de ceilalti.

Impresionat la culme, iepurele nu s-a putut abtine sa nu comenteze, "Ah, de cat timp asteptam sa apuc aceasta fericita zi, incepand cu care cel slab isi va putea lua, cu indrazneala, locul de drept langa cel puternic." Abia a apucat urecheatul sa rosteasca aceste cuvinte, ca a si trebuit sa o ia la sanatoasa pentru a-si salva viata!

Morala 1: Este nevoie de mult mai mult decat o lege pentru ca un suveran sa isi impuna vointa asupra supusilor sai.

Morala 2: Nu te increde niciodata in cuvintele dulci ale cuiva ce abia asteapta sa profite de tine.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Vulpea si leul – Fabula de Esop

Broastele care isi doreau un rege – Fabula de Esop

Tantarul si leul – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu