Ciocarlia si puii ei - Fabula de Esop

O ciocarlie isi facuse cuibul la inceputul primaverii pe un camp proaspat semanat cu grau. Cu timpul, puii ei s-au facut mari,  cu pene lucitoare si aripi puternice ce ii ajutau a zbura in lungul si in latul ogorului.

Stapanul acelor pamanturi si-a facut intr-o zi aparitia si si-a zis cu glas tare, , "Ei bine, a vremea sa le cer vecinilor sa ma ajute cu culesul roadelor."  Unul din puii ciocarliei a auzit aceste cuvinte si a dat fuga la mama sa intreband-o in ce loc trebuiau sa se mute pentru a fi in siguranta. "Inca nu este cazul sa plecam fiule," i-a raspuns ea, "un om care le cere prietenilor ori vecinilor sai sa il ajute la stransul recoltei nu este tocmai dornic sa se apuce de treaba."

Stapanul campului a venit iarasi peste cateva zile si cand a zarit cum spicele se inclinau din pricina bogatiei de boabe, si-a spus, "Maine voi veni aici eu insumi impreuna cu lucratorii mei si cu cat de multi seceratori pot lua cu simbrie si vom culege cu grabire tot graul." Martora a acestor vorbe, ciocarlia le-a zis puilor ei, "Dragii mei, a venit timpul sa ne luam zborul cat mai repede de pe acest ogor. De asta data omul chiar vrea sa-si puna osul la treaba. Nu se mai increde in prietenii si vecinii sai, ci va cosi campul el insusi."

Morala: Ajutorul dat tie insuti e cel mai de nadejde ajutor.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Cum si-a inmormantat ciocarlia tatal - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu