31 august 2013

Leul si bivolul - Fabula de Esop

Leave a Comment
Un leu poftea din cale-afara sa se infrupte dintr-un bivol, dar pentru ca ii era frica sa-l atace direct gandindu-se la cat de mare si vanjos era, s-a hotarat in cele din urma sa apeleze la o smecherie.

S-a apropiat asadar de bivol si i-a spus, "Tocmai am vanat o oaie frumoasa si grasa, prietene. Daca ai vrea sa vii acasa la mine pentru a o manca impreuna mi-ai face o mare onoare!" Leul a rostit aceste cuvinte sperand ca bivolul, ce avea obiceiul de a se apleca atunci cand se hranea, ar fi putut deveni astfel o prada usoara. Dupa ce acesta isi inclina capul spre pamant, leul ii putea sari cu usurinta in spate, ucigandu-l si transformandu-l intr-o delicioasa friptura.

Atunci cand s-a apropiat de vizuina leului, bivolul a zarit niste uriase frigari si niste imense ceaune, dar nu a dat ochii cu nici o oaie, cat de mica, asa ca, fara a mai spune vreo vorba, a dat sa plece in graba de acolo. Leul l-a intrebat de ce isi ia talpasita atat de repede fara macar a-si saluta gazda, care nu ii daduse nici un motiv de suparare. "Am un motive destul de intemeiate," i-a raspuns bivolul. "Nu vad nici un semn pe aici ca ai fi ucis vreo oaie dar, in schimb, vad cat se poate de clar ca te pregatesti sa faci o mancare de bivol!"

Morala: Fereste-te de oamenii ipocriti care iti promit marea cu sarea.


Articole din acelasi domeniu in blogul Povesti pentru copii:

Fiul regelui si leul pictat - Fabula de Esop

Tantarul si bivolul – Fabula de Esop

Regele leu - Fabula de Esop
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts