Leul si bivolul - Fabula de Esop

Un leu poftea din cale-afara sa se infrupte dintr-un bivol, dar pentru ca ii era frica sa-l atace direct gandindu-se la cat de mare si vanjos era, s-a hotarat in cele din urma sa apeleze la o smecherie.

S-a apropiat asadar de bivol si i-a spus, "Tocmai am vanat o oaie frumoasa si grasa, prietene. Daca ai vrea sa vii acasa la mine pentru a o manca impreuna mi-ai face o mare onoare!" Leul a rostit aceste cuvinte sperand ca bivolul, ce avea obiceiul de a se apleca atunci cand se hranea, ar fi putut deveni astfel o prada usoara. Dupa ce acesta isi inclina capul spre pamant, leul ii putea sari cu usurinta in spate, ucigandu-l si transformandu-l intr-o delicioasa friptura.

Atunci cand s-a apropiat de vizuina leului, bivolul a zarit niste uriase frigari si niste imense ceaune, dar nu a dat ochii cu nici o oaie, cat de mica, asa ca, fara a mai spune vreo vorba, a dat sa plece in graba de acolo. Leul l-a intrebat de ce isi ia talpasita atat de repede fara macar a-si saluta gazda, care nu ii daduse nici un motiv de suparare. "Am un motive destul de intemeiate," i-a raspuns bivolul. "Nu vad nici un semn pe aici ca ai fi ucis vreo oaie dar, in schimb, vad cat se poate de clar ca te pregatesti sa faci o mancare de bivol!"

Morala: Fereste-te de oamenii ipocriti care iti promit marea cu sarea.


Articole din acelasi domeniu in blogul Povesti pentru copii:

Fiul regelui si leul pictat - Fabula de Esop

Tantarul si bivolul – Fabula de Esop

Regele leu - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu