Leul si porcul mistret - Fabula de Esop

In mijlocul unei zile de vara, atunci fierbinteala soarelui le inseta peste poate pe bietele animale ce nu aveau unde se adaposti, un leu si un porc mistret,  dornici de se infrupta cat mai repede din apa, au ajuns in acelasi timp in dreptul unui mic izvor.

Cele doua fiare s-au certat cu indarjire asupra celui ce avea dreptul de a-si potoli setea cel dintai, ajungand curand sa se incaiere intr-o lupta pe viata si pe moarte.

Oprindu-se, la un moment dat, pentru a-si trage sufletul inainte de a reincepe sangeroasa lor confruntare, au zarit, la mica distanta, cativa vulturi asteptand rabdatori sa se ospateze din cel ce urma sa fie infrant. Ei au incetat pe data sa se mai lupte si au hotarat sa puna capat disputei lor, zicand, "Mai bine sa fim prieteni decat sa ajungem a fi mancati de catre vulturi."

Morala: Cei ce se straduiesc din rasputeri a a implini un lucru sunt adeseori urmariti de altii, dornici a profita de eventualul lor esec.

Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Leul deghizat - Fabula de George Toparceanu

Vulturul, pisica si mistretul – Fabula de Esop

Tantarul si leul – Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu