Rasplata lenesului- poveste populara

Se spune: "daca nu ai noroc in viata, ti-l poti face!".
Cum? Iti spun la sfarsitul povestii populare, Rasplata lenesului, ca sa n-o patesti si tu cum  i s-a intamplat lenesului cu pricina!
Fetita cu masca  de ciclop- via DailyMail.co
Traia odata, intr-o tara, un om caruia i s-a dus vestea de lenes.
Toti din jurul lui roboteau, care cum se pricepea, numai el astepta sa-i pice norocul din cer.
Intr-o buna zi,  a venit la el un prieten, care fusese plecat in lume, strabatand multe mari si calatorind prin multe tari.. Si tot povestindu-i cate vazuse si intalnise in calatoriile sale,  a adus vorba si despre o anume tara, unde intalnise oameni care aveau numai un ochi.

Lenesul nu l-a mai lasat sa-si depene amintirile din calatoriile facute, ci l-a rugat sa-l indrume spre acea tara, unde oamenii aveau un singur ochi. Acolo avea sa se arate la iarmaroc, ca o ciudatenie, castigand bani in schimb, pentru ca cine n-ar fi platit sa vada un om cu doi ochi in frunte?

Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.
Ajuns in tara de pomina, primul locuitor, de cum l-a vazut pe lenesul cu doi ochi, l-a strafulgerat un gand.  A chemat iute pe un alt prieten si i-a spus:
- Prietene, ia te uita ce ciudatenie! Sa stii ca daca-l legam si-l ducem apoi duminica la circul din piata luam bani buni pe el. Fiecare va da oricat, sa vada un om cu doi ochi!

Si au facut intocmai. L-au inhatat, l-au legat fedeles si l-au aratat in piata tuturor curiosilor.
Si erau multi care dadeau bani sa vada un asemenea fenomen. Asa ca cei pe care el trasese nadejde sa-i prosteasca se imbogateau de pe urma lui, iar lenesul inghitea in sec, luandu-si adevarata rasplata a leneviei lui, caci socoteala lui de-acasa daduse gres, nepotrivindu-se cu cea din piata circului.

*Norocul ti-l faci prin  studiu si munca, copile!

Norocul omului- snoava
Povesti de Fratii Grimm
Povesti de Andersen
Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu