Leul si vulpea - Fabula de Esop

Odata, o vulpe lihnita de foame, s-a gandit ca ar putea sa-si umfle mereu burta daca s-ar intovarasi cu leul, un animal de prada ce avea mereu noroc la vanatoare. S-a dus, asadar, la regele animalelor, si s-a declarat gata de a-i fi servitoare.

Leul a acceptat de indata, si apoi fiecare din cei doi si-a vazut de treaba potrivit puterii si indemanarii sale. Vulpea descoperea cate o prada si isi calauzea stapanul catre ea, iar leul se repezea asupra sa si o prindea in gheare.

Nu a trecut mult timp insa pana cand vulpea a fost cuprinsa de invidie. Tovarasul ei de vanatoare isi lua intotdeuna "partea Leului", iar ei nu ii lasa de mancare decat cateva ciozvarte ori ramasite. Drept urmare, vulpea a spus sus si tare ca nu va mai cauta prazile leului, ci le va captura de una singura.

A doua zi, a incercat sa prinda un miel dintr-o turma de la marginea padurii, dar a cazut ea insasi prada vanatorilor si dulailor lor nemilosi.

Morala: Nu te intinde mai mult decat iti e plapuma.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Leul si vulturul - Fabula de Esop

Vulpea si maimuta – Fabula de Esop

Leul si delfinul - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Un comentariu: