Leul si soarecele - Fabula de Esop

Un leu a fost trezit odata, atunci cand ii era somnul mai drag, de un soarece care i se fataia pe fata.

Fabula de Esop
Leul si soarecele
Ridicandu-se, plin de manie, pe cele patru labe, leul a incercat sa il prinda pe musafirul sau nepoftit, dar soarecele l-a implorat, cu lacrimi in ochi: "Daca imi cruti viata, voi gasi o cale prin care sa iti rasplatesc bunatatea."

Furia leului s-a topit ca prin minune, si izbucnind in hohote de ras, l-a lasat pe soarece sa plece intreg si nevatamat.

La scurt timp dupa aceea, s-a intamplat ca leul sa fie prins de niste vanatori, care l-au legat strans, cu funii groase, la pamant. Recunoscandu-i ragetul manios, soarecele a venit in graba, cat a putut mai repede intr-acolo, a ros funiile cu dintii sai scutiti, si l-a eliberat pe leu, exclamand:

"Ai luat in ras ideea ca as fi putut sa te ajut in vreun fel, asteptandu-te sa nu primesti nimic de la mine in schimbul favorului tau; acum ai aflat ca este posibil ca pana si un soarece micut sa ii faca bine unui enorm leu."

Morala: Nici o fapta buna, indiferent cat de mica, nu este vreodata in zadar.


Articole din acelasi domeniu in blogul "Povesti pentru copii":

Leul si bivolul - Fabula de Esop

Pisica si soarecele – Fabula de Esop

Leul si iepurele - Fabula de Esop

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu