O fabula de Esop: Iarna si primavara

 Iarna si primavara

Odata, Iarna a luat in ras, in bataie de joc Primavara pentru ca, de indata ce isi facea aparitia pe pamant, nimeni nu mai avea stare:

Unii oameni se duceau pe pajisti si in paduri, altii se apucau sa culeaga flori, crini si trandafiri, priveau cu drag la cate o roza pe care o aruncau in vazduh sau isi impleteau flori in par.

Altii se imbarcau pe corabii si chiar traversau cate o mare, un ocean, pentru a intalni altfel de oameni.

Nimeni nu sa mai temea de  vanturi, zapezi sau furtuni.

"Spre deosebire de tine," s-a mandrit Iarna, " eu sunt un adevarat conducator, un despot absolut, in fata caruia toti tremura, nu numai de frig, cat mai ales de frica. Eu nu ii fac pe oameni sa se uite in sus, spre cer, ci ii silesc sa priveasca in pamant, sa ramana in case si sa se resemneze sa si le protejeze cat este ziua de lunga."

"De aceea," i-a raspuns Primavara, "ei abia astepta si se bucura sa scape de tine pe cand, chiar daca imi aud numai numele, sufletele li se incanta si le se umplu de fericire! Pe Zeus, nu exista vreun nume mai frmos ca al meu! De aceea, oamenii continua sa ma indrageasca cand plec si inima le tresalta de bucurie atunci cand ma intorc."


Postari in aceeasi tematica in Blogul Povesti pentru copii si parinti:

Vulpea si ariciul - Fabula de Esop

Cainele, cocosul si vulpea – Fabula de Esop

Esop si ale sale fabule

Diana Popescu

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu